GU Holdings resultat för 2011

Nyhet: 2012-02-06

2011 var ett aktivt år för GU Holding och portföljen. GU Holding gjorde en framgångsrik avyttring av delar av vårt innehav i I-Tech AB, som är ett av våra mer mogna bolag. Vi tackar delägarna i I-Tech för deras stöd, såsom Volvo Technology Transfer, Mintage Scientific, m.fl. GU Holding har fortfarande en mindre andel kvar i I-Tech AB och vi är övertygade om att bolaget kommer att utvecklas positivt framöver, särskilt med stöd av de nya delägarna Aquamarine och Almi Invest i Västsverige.

GU Holding gjorde 6 nyinvesteringar under 2011. Nyinflödet av idéer var lägre än tidigare men av hög kvalitet, vilket innebar att vi utvärderade en stor del av dessa idéer. Vi har också med oss flera intressanta projekt i genomlysnings- och investeringsfas in i 2012.

Innehaven utvecklades överlag väl under 2011 och särskilt kan omnämnas affären som MIVAC Development gjorde med ett belgiskt läkemedelsbolag. GU Holding gjorde hela 9 följdinvesteringar under 2011.

Arbetet fortsatte med att renodla portföljen och innehaven Gastrolink, Hendevo, Mare Novum, Växtskydd samt GU Holding Invest avvecklades eller såldes.

Kontakta: Jesper Dahlberg, Portföljansvarig, jesper.dahlberg@holding.gu.se eller 031-786 55 30.

AV: Jesper Dahlberg/Klementina Österberg

• Nyinvalda i Oncorenas styrelse

[2014-05-28] Oncorenas ägare har vid bolagets årsstämma den 20 maj 2014 beslutat om att välja in tre nya medlemmar i bolagets styrelse tillsammans med omval av befintliga ledamöter, förutom GU Holdings avgående ledamot Sara Pellmé, tidigare affärsutvecklare och investment manager på GU Holding som blivit rekryterad av AstraZeneca.

• GU Holding söker Kvalificerad redovisningsekonom

[2014-05-21] GU Holding söker Kvalificerad redovisningsekonom

• GU Holding på Life Science dagen

[2014-05-14] GU Holdings VD, Klementina Österberg, medverkade på Life Science dagen 2014, som arrangerades av Dagens Medicin och Veckans Affärer.

• Innovation Day: Life Science är en av Göteborgs framtidsbranscher

[2014-05-07] Under Innovation Day fick man se glimtar av det som görs inom Life Science i Göteborg. Det borde vara fler som är här och lyssnar, tyckte Anders Hyltander som var dagens moderator.

• Kocken och jag och Middagsfrid slår ihop sina kassar!

[2014-04-14] Göteborgsbaserade matkasseföretaget Kocken och jag ger sina kunder möjlighet att få sina leveranser från Middagsfrid fr.o.m. maj, när företaget avvecklar sina matkasseleveranser.

• Alliansens politik får tydligt resultat

[2014-04-08] Magdalena Andersson (S), Mikael Damberg (S) och Anneli Hulthén (S) anklagar oss i GP, 1/4, för att hota företagandet. Ett påstående som klingar falskt i jämförelse med verkligheten, skriver Anna Kinberg Batra (M) och Lars Hjälmered (M).

• Upp till bevis om inkubatorverksamhet

[2014-04-08] Magdalena Andersson, Mikael Damberg och Anneli Hulthén sätter en hög tilltro till det nationella inkubatorprogrammet, som utgör ungefär 30 procent av inkubatorernas totala kostnader i Sverige. Det är bra. Tonläget måste betyda att Magdalena Andersson har nya pengar till nationell inkubatorverksamhet i det socialdemokratiska budgetalternativet, skriver Håkan Ekengren (C) och Kristina Jonäng (C).

• Göteborg värd för Sveriges Innovationsriksdag 2014

[2014-04-01] Göteborg värd för Sveriges Innovationsriksdag 2014 Länk till artikel skriven av Business Region Göteborg: http://www.businessregion.se/5.52b58bdf14510b1516296a55.html