GU Holding nyinvesterar i behandling av Alzheimers sjukdom

Nyhet: 2012-02-06

Alzinova AB är ett nybildat bolag, som utvecklar behandlingar av och diagnostiska metoder för Alzheimer´s sjukdom. Bolaget är en avknoppning från GU Holdings dotterbolag MIVAC Development AB. Avknoppningen har genomförts under 2011 tillsammans med idégivarna Prof. Torleif Härd och PhD Anders Sandberg.

Företaget har en mycket stark och innovativ projektportfölj och har knutit till sig världsledande rådgivare och samarbetsparter. Alzinova AB har nu tagit in nytt kapital i form av investeringar om 835 kkr av dels GU Holding AB, dels av en ytterligare extern investerare. Detta gör det möjligt att leverera viktiga milstolpar i projekten. Emissionens teckningstid är öppen till den 23 mars och bolaget söker fler investerare.

- I Alzinova AB kombineras en urstark och innovativ projektportfölj med ett mycket starkt team och internationellt erkända samarbetspartners och rådgivare. Tillsammans med det nya kapitaltillskottet har vi de bästa förutsättningar att driva våra projekt vidare mot behandlingar och diagnostik av Alzheimers, en sjukdom med förödande konsekvenser för patienter och deras anhöriga, Björn Larsson, styrelseordförande Alzinova AB.

Kontakta: Björn Larsson, Business Development & Investment Manager, bjorn.larsson@holding.gu.se eller 031-786 25 30.

AV: Björn Larsson/Klementina Österberg

• Nyinvalda i Oncorenas styrelse

[2014-05-28] Oncorenas ägare har vid bolagets årsstämma den 20 maj 2014 beslutat om att välja in tre nya medlemmar i bolagets styrelse tillsammans med omval av befintliga ledamöter, förutom GU Holdings avgående ledamot Sara Pellmé, tidigare affärsutvecklare och investment manager på GU Holding som blivit rekryterad av AstraZeneca.

• GU Holding söker Kvalificerad redovisningsekonom

[2014-05-21] GU Holding söker Kvalificerad redovisningsekonom

• GU Holding på Life Science dagen

[2014-05-14] GU Holdings VD, Klementina Österberg, medverkade på Life Science dagen 2014, som arrangerades av Dagens Medicin och Veckans Affärer.

• Innovation Day: Life Science är en av Göteborgs framtidsbranscher

[2014-05-07] Under Innovation Day fick man se glimtar av det som görs inom Life Science i Göteborg. Det borde vara fler som är här och lyssnar, tyckte Anders Hyltander som var dagens moderator.

• Kocken och jag och Middagsfrid slår ihop sina kassar!

[2014-04-14] Göteborgsbaserade matkasseföretaget Kocken och jag ger sina kunder möjlighet att få sina leveranser från Middagsfrid fr.o.m. maj, när företaget avvecklar sina matkasseleveranser.

• Alliansens politik får tydligt resultat

[2014-04-08] Magdalena Andersson (S), Mikael Damberg (S) och Anneli Hulthén (S) anklagar oss i GP, 1/4, för att hota företagandet. Ett påstående som klingar falskt i jämförelse med verkligheten, skriver Anna Kinberg Batra (M) och Lars Hjälmered (M).

• Upp till bevis om inkubatorverksamhet

[2014-04-08] Magdalena Andersson, Mikael Damberg och Anneli Hulthén sätter en hög tilltro till det nationella inkubatorprogrammet, som utgör ungefär 30 procent av inkubatorernas totala kostnader i Sverige. Det är bra. Tonläget måste betyda att Magdalena Andersson har nya pengar till nationell inkubatorverksamhet i det socialdemokratiska budgetalternativet, skriver Håkan Ekengren (C) och Kristina Jonäng (C).

• Göteborg värd för Sveriges Innovationsriksdag 2014

[2014-04-01] Göteborg värd för Sveriges Innovationsriksdag 2014 Länk till artikel skriven av Business Region Göteborg: http://www.businessregion.se/5.52b58bdf14510b1516296a55.html