Catharina Bäärnhielm till GU Holdings rådgivande grupp

Nyhet: 2012-02-06

GU Holdings rådgivande grupp har fått en ny ledamot i Catharina Bäärnhielm. Hon är Senior Project Leader, VP Obesity/GI projects vid AstraZeneca och har lång erfarenhet från läkemedelsindustrin. Hon har bl.a. varit projektledare både i Discovery- och i Development-fas och linjechef för en stor forskningsorganisation. Hon har erfarenhet från utveckling av Globala forskningsstrategier och utvärdering av forskningsprojekt från universitet och företag. Catharina är apotekare och har en PhD i farmakokinetik och läkemedelsmetabolism.

Anders Marsk har slutat pga att han har gått i pension. Vi tackar Anders å det varmaste för sina insatser hitintills och hälsar Catharina hjärtligt välkommen till gruppen, där även ingår Lena Apler, grundare och vd för Collector AB, Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden, Bert-Inge Hogsved, grundare och vd för Hogia AB, samt Björn Österlund, Senior investment manager på SEB Venture Capital.

Kontakta: Klementina Österberg, vd, klementina@holding.gu.se eller 031-786 5153.

AV: Klementina Österberg

• Nyinvalda i Oncorenas styrelse

[2014-05-28] Oncorenas ägare har vid bolagets årsstämma den 20 maj 2014 beslutat om att välja in tre nya medlemmar i bolagets styrelse tillsammans med omval av befintliga ledamöter, förutom GU Holdings avgående ledamot Sara Pellmé, tidigare affärsutvecklare och investment manager på GU Holding som blivit rekryterad av AstraZeneca.

• GU Holding söker Kvalificerad redovisningsekonom

[2014-05-21] GU Holding söker Kvalificerad redovisningsekonom

• GU Holding på Life Science dagen

[2014-05-14] GU Holdings VD, Klementina Österberg, medverkade på Life Science dagen 2014, som arrangerades av Dagens Medicin och Veckans Affärer.

• Innovation Day: Life Science är en av Göteborgs framtidsbranscher

[2014-05-07] Under Innovation Day fick man se glimtar av det som görs inom Life Science i Göteborg. Det borde vara fler som är här och lyssnar, tyckte Anders Hyltander som var dagens moderator.

• Kocken och jag och Middagsfrid slår ihop sina kassar!

[2014-04-14] Göteborgsbaserade matkasseföretaget Kocken och jag ger sina kunder möjlighet att få sina leveranser från Middagsfrid fr.o.m. maj, när företaget avvecklar sina matkasseleveranser.

• Alliansens politik får tydligt resultat

[2014-04-08] Magdalena Andersson (S), Mikael Damberg (S) och Anneli Hulthén (S) anklagar oss i GP, 1/4, för att hota företagandet. Ett påstående som klingar falskt i jämförelse med verkligheten, skriver Anna Kinberg Batra (M) och Lars Hjälmered (M).

• Upp till bevis om inkubatorverksamhet

[2014-04-08] Magdalena Andersson, Mikael Damberg och Anneli Hulthén sätter en hög tilltro till det nationella inkubatorprogrammet, som utgör ungefär 30 procent av inkubatorernas totala kostnader i Sverige. Det är bra. Tonläget måste betyda att Magdalena Andersson har nya pengar till nationell inkubatorverksamhet i det socialdemokratiska budgetalternativet, skriver Håkan Ekengren (C) och Kristina Jonäng (C).

• Göteborg värd för Sveriges Innovationsriksdag 2014

[2014-04-01] Göteborg värd för Sveriges Innovationsriksdag 2014 Länk till artikel skriven av Business Region Göteborg: http://www.businessregion.se/5.52b58bdf14510b1516296a55.html